2011年11月30日星期三

台灣IT美女 - 花水妹

在Google Reader - delicious 1000+的資料夾中,見到在PHP Tag出現一個Title - 花水妹
心想,什麼東西? 國產CMS名稱?



好奇下去看一看,一看就半個多小時。

原來是台灣一名熱愛Drupal的女博客,老實說如果不是女的,我不用10秒就會換頁,因為我個人是幾厭惡Drupal這個CMS系統。(工作上,差點就送命給它。)
當然我立即奉行香港人本色 - 大起底,就是Google Search



有很多照片,老實說,蠻正的。
在我的人生中,有一定電腦水平至樣貌娟好的姑娘仔,不超過五個,所以當然要放上來跟大家分享。
Flickr: 花水妹 的所有相片

2 則留言:

  1. 的確好少女仔做IT呢行。記住,係女仔唔係女人。

    回覆刪除
  2. hi 第一次係度comment~ 其實我間唔中都會睇你個BLOG, support左先 :hoho:

    嚴格黎講 Drupal 算係php framework 多於CMS, 或許CMS 只係一個統稱
    不過達ming 哥可否講下點樣因為Drupal 送命? :sosad:

    回覆刪除