2009年2月7日星期六

用GGPO聯機玩SF3.3

XBOX360的Street Fighters 4仲有7日至出,如果想熱下身可以同人上線玩SF3.3,要上線同人對戰SF3.3,可以用GGPO或者2DF FreePlay。
兩者都算係模擬器,但比較大既分別係GGPO支援Game較少,但係亞洲玩家多,香港/中國/日本都愛用GGPO,連SF3.3神人Daigo(即係用Ken Block春麗 17-hits的神人)都有用GGPO。但2DF FreePlay都似乎較多外國人用,軟件都較成熟。

GGPO : http://ggpo.net
2DF FreePlay : http://2dfighter.com/
GGPO 全Roms下載 : http://tieba.baidu.com/f?kz=469222579
GGPO 使用教程:
KOF98网战推荐:GGPO使用教程
新版GGPO模拟器下载 及使用教程

2009年2月5日星期四

OU課程開始感壓力

前天又給了$9000學費報埋另一科MT201 Computing Fundamentals with Java。4月就開學了....即係4月至8月期間我同時take三科起身....都唔知點算好~~

近期冇工返,亦唔想搵工住,因為只要Database呢科炒左Exam(7月中)的話,就什麼都沒有意思...
主力溫習Database 果科既EDM同ER Diagram....因為我第一份功課已經炒左,得25分...
同埋Tutor講到明,唔識EDM,ER Diagram果o的,單靠SQL題目都唔可以過到Exam果關。
而家我諗住去一o的台灣既大學,搵下相關既講義PPT或PDF睇下。

我而家就係讀緊呢o的野,有興趣既話,就去睇下喇...
OUHK M359 Notes : http://learn.ouhk.edu.hk/~t430859/